Vince Watson – Atom [TRESOR239D]
Vince Watson este unul dintre acei artiști care deși lucrează în breaslă de foarte mult timp, nu a ajuns să fie considerat niciodată un artist popular. El a preferat să stea în spatele scenei și s-o alimenteze cu piese puternice, lăsându-i pe alții să iasă în față. Portofoliul său cuprinde discuri la case de discuri precum Delsin, Rotation, FCOM și Planet E, doar ca să reamintim câteva, și o salbă impresionantă de lansări la care a lucrat pe parcursul carierei sale de peste 15 ani.
Multe pot fi spuse despre un artist care a debutat în 1995 la casa de discuri fondată de Dave Angel, Rotation, care din păcate și-a încetat activitatea, însă o să încercăm să sumarizăm elementele importante. Un moment de cotitură în cariera sa a fost lansarea celui de-al treilea album al său „The eMotion Sequence” la Delsin. Până la acesta, Vince a fost un producător foarte prolific, lansând și 2-3 discuri pe an, însă după acest moment productivitatea sa a scăzut, iar calitatea lucrărilor sale a fost mai bună ca niciodată.
Discul de față, „Atom”, vine ca o recunoaștere a abilităților sale pentru că doar cei mai buni au ajuns să lanseze muzică de la această casă de discuri, deși este una dintre cele mai prolifice în existență. Începem cu „Flux”, piesa de pe partea B, care poate fi descrisă ca o rază constantă de molecule dansante orientată spre subconștientul ascultătorilor. Ca efect direct al expunerii la aceasta, subiecții încep să danseze frenetic și să uite de problemele cotidiene, iar de regulă orice are asemenea efecte este scos în afara legii. Sperăm să nu se întâmple la fel și cu muzica. Muzicalitatea și atmosfera grea a acesteia contrastează puternic cu piesa omonimă discului. „Atom” ne schițează mai degrabă o mișcare browniană între particule încărcate negativ și pozitiv până în momentul când acestea se lovesc într-o implozie brutală de energie sonică. Pare ciudat dar vinilul este prea frumos pentru a fi lansat la Tresor, care este cunoscut pentru că promovează partea mai întunecată și dură a lucrurilor.
într-adevăr, „Atom” este dur, dar armonia lui este covârșitoare și este o ascultare excelentă pentru primăvara care vine. Ca bonus pe versiunea digitală a lansării este prezentă o piesă în plus, anume „Kaleidoscope”, care reușește să completeze imaginea oferită de celelalte două piese, apărând ca un epilog al imploziei piesei inițiale, un moment de inspirație pentru a desăvârși o creație.
[…] că și-a pus în cap să urce în popularitate perioada asta. De când cu lansarea discului său „Atom” la Tresor are parte de colaborări cu artiști emblematici pentru muzica electronică și se pare […]