S-a lansat Enciclopedia muzicii electronice româneşti
„Enciclopedia muzicii electronice românești”, de S. Moldovan, este prima carte care descrie istoria genului din România. Cartea este disponibilă în format PDF, online, iar prețul este unul simbolic, de 1 euro, sumă care va fi folosită ulterior pentru imprimarea și publicarea ei în format clasic.
Ea poate fi achiziționată de aici. Coperta este realizată de Cătălin Mihuţ, alături de Iulia-Cristina Handrabur.
Cartea este o lectură interesantă care adună detalii despre pionierii sunetelor electronice din România. Printre subiectele asupra cărora se oprește autorul se numără Rodion Roşca, Adrian Budriţan și Ştefan Elefteriu. Personal, am sperat ca ediția să fie mult mai cuprinzătoare și mai profund realizată, având în vedere că este anunțată de foarte mult timp, dar din păcate este departe de ceea la ce ne-am așteptat.
Am sa pun autorului patru intrebari care-l vor ajuta sa realizeze ca nu este persoana potrivita sa faca asta. Daca la macar trei dintre intrebari raspunsul este satisfacator atunci este bine, mi-e teama ca in cazul tau la nici o intrebare raspunsul nu este unul care sa-ti permita sa faci asemenea carte:
1. Ai mai scris vreo carte?
2. Ai compus tu ceva notabil in domeniu?
3. Ce varsta ai, esti trecut de 40?
4. Care este nivelul tau de cultura muzicala si de cat timp?
Folosindu-te de nume mari ca sa te promovezi tu nu este calea sa scrii o asemenea carte care sa mai si fie de succes.
O carte cu nume pretentios care este foarte slaba. Sunt niste informatii obscure, nu sunt muzicieni buni si nici macar nu sunt cei din muzica electronica, autorul nu stie ce inseamna muzica electronica.
Trebuia sa dea informatii complete a tot ce inseamna muzica electronica in ordinea importantei: producatori de programe/pluginuri VST, producatori de preseturi, producatori de muzica, voci in domeniu. A dat niste informatii despre cativa producatori printre care multi slabi, la mana a treia, care doar folosesc niste preseturi facute de altii, nu mai zic ca lipsesc complet producatori tari de programe care sunt baza, fara ei nu exista muzica electro.