Marc Houle – Undercover [IT012]
Marc Houle își va lansa la începutul primăverii, în martie, cel de-al cincilea album, Undercover, în care muzica sa ia o întorsătură neașteptată spre bine.Nu ne așteptam ca era post-Minus să fie atât de productivă pentru artiștii care au ales să se despartă de casa de discuri care le-a adus faimă și ne așteptam ca toată această aventură să fie pentru ei, mai mult sau mai puțin, un eșec. Din fericire, se pare că ne-am înșelat amarnic.
Marc Houle nu a fost niciodată un artist care ne-a atras, poate pentru că activitatea sa muzicală este ieșită din tipare sau poate pentru că l-am considerat doar un nume împins de o casă de discuri, fără să-i putem găsi niște atuuri muzicale. Cât timp era la Minus crea muzică între anumite limite impuse de casa de discuri și asta-l făcea să fie destul de monoton în muzica sa, afectându-i negativ creativitatea.
La Items & Things se simte faptul că artistul este liber să creeze ce muzică vrea, iar rezultatele nu întârzie să apară. Undercover este un album foarte divers contrar obișnuinței producătorului. Destul de curios, dar albumul ne aduce aminte de ultimele producții ale lui Tiga, grupate în albumul Ciao!, fiecare piesă de pe lansare având o influență electro sau nu-disco presărată peste scheletul clasic al Chicago House. Un excelent exponent al acestor influențe este piesa Hearing, căreia-i lipsește doar câteva vocale pentru a o considera o copie a vreunei piese nelansate a lui Tiga.
Domnul Houle a experimentat pentru acest album destul de mult cu diverse sintetizatoare, iar pe alocuri sunetul său este de nerecunoscut. Atât Juno cât și Mooder nu par concepute de aceeași persoană cu care ne-am obișnuit până acum, fiind mult mai industrial decât ceea la ce ne-am fi așteptat.
Desigur, nu toate piesele sunt bune pentru că trebuie să ținem minte că domnul Houle este încă pe calea redescoperirii sunetului propriu. De amintit ar mai fi piesa Under the Neath ale cărei vocale lugubre îngreunează o atmosferă și așa plină de tensiune, dar care reușesc să creeze un final interesant pentru un album care deschide alte drumuri pentru Marc Houle, un artist încă în plină ascensiune.
Tracklist:
1. Hearing
2. Undercover
3. Juno 6660
4. Very Bad
5. Bink
6. Am Am Am
7 Mooder
8. Under the Neath
Albumul este disponibil pe Beatport
[…] Puteți citi recenzia „Undercover” aici. […]