Nina Kraviz – Nina Kraviz [REKIDS010CD]
Pe 28 februarie Nina Kraviz și-a lansat albumul de debut care-i poartă numele expunându-și public personalitatea plină de temeri, vise și speranțe.
Micuța artistă moscovită este una dintre cele mai noi apariții pe scena internațională și este una dintre artiștii care au cunoscut cea mai bruscă creștere în popularitate. Mai mult decât atât, este persoana care a reușit să readucă Rekids, casa de discuri a lui Radio Slave, în centrul atenției, după o lungă perioadă de absență.
Nina Kraviz a început să apară în atenția publicului începând cu 2009 și de la bun început s-a observat modul ei inovator de abordare a sunetelor. Pe parcursul timpului a rămas fidelă unei structuri a pieselor destul de simple, cu o atmosferă bogată și multe emoții, construite pe un ritm constant și doar încă câteva elemente.
Albumul pare o reflecție în oglindă a artistei, atât fizic cât și ca personalitate. Fiecare piesă radiază de senzualitate, gingășie și feminitate. De fapt, n-am mai auzit muzică electronică care să fie atât de feminină. Să nu credeți că Nina Kraviz este o tânără lipsită de apărare pentru că ea are și momente de putere, în care reușește să arate o față destul de dură a ei. Unul dintre aceste momente ar fi piesa Working, în care ne arată o latură destul de tensionată a ei. Este drăguță și frumoasă, însă nu trebuie s-o subestimezi.
Neobișnuit este faptul că Nina Kraviz și cântă bucăți vocale vaste în majoritatea pieselor, iar rezutlatul este un amestec foarte intim de elemente statice și dinamice. Ca influențe, veți regăsi în fiecare piesă ceva diferit, trecând prin nuanțe de vocale mai jazzy la sunete acid sau sunete macabre. În doar trei ani de experiență ca producător, artista a reușit să-și creeze o nișă muzicală proprie, în care o mulțime de influențe muzicale se împletesc la perfecțiune. Am putea să numim stilul ei femme-tek, fiind deocamdată singura reprezentantă a stilului.
Albumul are 14 piese și un pic peste o oră ca durată, însă trebuie să spunem clar: albumul nu este pentru cluburi! Recomandăm cu tărie să ascultați albumul într-o cameră cu lumini difuze, lângă o sticlă de vin și cu volumul la nivel mediu.
Printre cele mai bune momente ale albumului se numără cele oferite de Walking in the Night, Taxi Talk, False Attraction, Turn on the Radio sau Love and Go. Dacă aruncați o privire atentă asupra corelației dintre numele pieselor și sunetele lor veți vedea că fiecare piesă spune o poveste din viața artistei, făcând albumul cu atât mai special.
Singura piesă care nu se încadrează în peisaj este deja-lasanta Ghetto Kraviz, care are o poveste ceva diferită față de ce oferă restul albumului pe plan auditiv. Cu toate acestea, pe plan vizual, videoclipul nu putea fi mai senzual!
Albumul deja se prefigurează ca fiind unul dintre cele mai de succes ale anului și sperăm doar ca artista să-și păstreze stilul caracteristic și pe viitor. Ce a făcut până acum este excepțional.
Tracklist:
1. Walking In The Night (with Hard Ton on 303)
2. Aus (feat. King Aus on the Mic)
3. Ghetto Kraviz
4. Taxi Talk
5. False Attraction
6. Working
7. Choices
8. Love Or Go
9. Best Friend
10.4 Ben
11.Turn On The Radio
12.Petr
13.The Needle
14.Fire