Romansoff – Raw Tools 2 [RWT 002]
Misteriosul producător român Romansoff revine cu al doilea disc la propria marcă, și ea la fel de proaspătă, Raw Tools, cu patru piese foarte sănătoase.
Romansoff a debutat pe scena monotonă din București și aduce un sunet nou care sperăm să prindă. Apariția sa este un semnal bun pentru scena națională pentru că arată că este loc de o mai mare diversitate. Noi sperăm să ducă și la segmentarea publicului și, pe termen lung, să-și facă suficienți fani locali cât să putem spune că există o scenă și pentru sunete industriale.
Sunetul promovat prin Raw Tools este unul foarte apropiat de ce se produce în Haga, Olanda, și aplicarea sa în spațiul mioritic este cu siguranță o premieră. Încă nu am avut ocazia să auzim în producții influențe locale, dar sperăm ca sunetul să se individualizeze cât de curând. Marca este de abia la a doua lansare și de abia s-a definit, așa că este un pic cam devreme să vorbim despre o viziune clară. Raw Tools 2 reprezintă sunetul care stă la baza mărcii, respectiv un hibrid între techno și house bogat în fragmente atent sintetizate și, după cum sugerează și numele produselor, acestea nu sunt mai deloc finisate, ceea ce le și scoate în evidență.
Personal, suntem foarte încântați de muzica pe care o produce Romansoff și sperăm să continue să lupte pentru promovarea muzicii sale pe plan local. Piața e destul de mare pentru toți, trebuie doar deschisă.
„Piața e destul de mare pentru toți, trebuie doar deschisă.”
Sa stii ca daca ai face un research pe discogs ai gasi peste 20 de mici label-uri facute de romani la care scot doar romani sub diverse pseudonime. Problema e ca doar acest Romansoff sufera de aceasta sete de afirmare si de recunoastere, majoritatea prefera sa ramana anonimi si d-asta nu stie nimeni de ei. Uite cel mai bun exemplu: http://www.discogs.com/label/STABLO
Stablo se pisa cu jet pe Raw Tools ca productie, calitate si originalitate, dar nu stie nimeni de el pentru ca, deh, cine se ocupa prefera sa-si vada de treaba decat sa agate hipstere prin Control 🙂
Mersi de pont.
Se poate să fie și alți producători, dar ne interesează în mod special cei care au atât muzică bună cât și un impact social, respectiv care pot genera mișcări culturale în jurul lor, în sensul cel mai micro.
Din păcate pe discogs nu este afișată etnia autorului, ci doar a casei de discuri unde lansează. Spre exemplu, Stablo e listat ca DE. Am mai dat peste el, dar nimic nu arăta că ne este conațional.